LOKACIJA HELISMUČANJA / TEREN

Raziščite izjemna helismučarska prostranstva, terene in lokacijo agencije Last Frontier.

Na severu Britanske Kolumbije imamo 2 helismučarski središči.

Koča Bell 2 se nahaja 360 kilometrov severozahodno od Smithersa v Britanski Kolumbiji. Koča se nahaja ob cesti Stewart-Cassiar Highway.

Ripley Creek Inn, v Stewartu v Britanski Kolumbiji se nahaja 310km severozahodno od Terracea v Britanski Kolumbiji. Mestece Stewart leži na koncu Portland Canala, nasproti Hyderja na Aljaski. To središče je namenjeno samo južnemu delu naših terenov.

ski area

Statistični Pregled

Poleg tega, da je območje veliko, tu vsako leto pade od 20 do 30 metrov snega. Več terenov zagotavlja več možnosti za smučanje.

snowfall diagram

Snežne Padavine

Povprečje skupnih snežnih padavin na 1600 metrih je okoli 20 do 30 metrov, kar pomeni, da je snežna odeja v povprečju debela 4 metre. Nič nenavadnega ni, če na večjih nadmorskih višinah in na ledenikih naletimo na več kot 6 metrov snega.

Temperature

Temperature so običajno ugodne za smučanje. Gibljejo se med -5°C in -20°C. V najslabšem primeru so možna kratka obdobja dežja ali temperatur pod -30°C.

Snežne Razmere

Podatki kažejo, da so v 75% sezone snežni pogoji odlični ali dobri. Zavedajte se, da boste lahko doživeli najboljše smučanje v življenju, lahko pa tudi povprečno in zahtevno. Naši vodniki si vedno prizadevajo, da najdejo najboljši možni sneg in proge za naše goste. Ob tako ogromnih prostranstvih, ki jih imamo na voljo, so možnosti številne in običajno lahko najdemo dobre pogoje.

Mirujoči Dnevi

Mati narava se v povprečju manj kot enkrat tedensko odloči, da bo snežilo tako močno ali se bo nabralo toliko oblakov, da helismučanje ne bo možno. Če imate dovolj smole, da naletite na mirujoč dan, imate vedno na voljo obilico organiziranih možnosti, da vam ne bo dolgčas, čeprav si boste morda zaželeli kar sproščanja v vroči kopeli, da si vaše noge opomorejo.

Teren

Zaradi njega pridete na to romanje: prostrano ledeniško površje, dolge proge med drevesi in vse, kar je vmes. Možnosti je skoraj neomejeno. Droben izbor terenov, na katere boste najbrž naleteli...

ski area map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×
ski run map ×