VARNOST / OPREMA

Varnost je na prvem mestu. Za to imamo tako znanje kot opremo.

Varnost v Gorah

Vodniki in ekipa za varnost na snegu nenehno spremljajo vremenske in snežne pogoje. O terenu in stabilnosti snega razpravljajo vsak dan zjutraj in zvečer. Podatki se zbirajo in izmenjujejo z drugimi strokovnjaki v Britanski Kolumbiji. Na univerzi v Calgaryju podpiramo stalen projekt proučevanja plazov. Kljub našim skrajnim naporom pa sta sestavni del helikopterskega smučanja tudi nevarnost in tveganje, ki nista pod našim nadzorom in ju morate deliti z nami. Pomembno je, da se vedno držite vodnikovih navodil.

Naši Vodniki

Vodnikov ne izbiramo samo po njihovih vodniških sposobnostih in usposobljenosti, pač pa tudi glede na njihov zanesenjaški in odprt značaj. Gre za poklicne vodnike, ki so opravili vrsto zahtevnih izpitov, da so postali člani A.C.M.G ali U.I.A.G.M., priznanih kanadskih oz. mednarodnih združenj gorskih vodnikov. Imajo izkušnje pri tehtanju med razburljivim in zahtevnim smučanjem ter varnostjo in uživanjem cele skupine. Vodniki se udeležujejo vsakoletnih osvežilnih tečajev, tako v okviru Last Frontier Heliskiing kot v sklopu njihovega usposabljanja za pooblaščene gorske in smučarske vodnike.

helicopters

Helikopterji in Piloti

Naši gostje uživajo v udobju in zanesljivosti helikopterjev A-Star B2 in Bell 407. Izbrani piloti morajo izpolnjevati ravno tako visoke standarde kot naši vodniki in imajo obilico izkušenj z letenjem v gorah. Za vzdrževanje helikopterjev skrbi ekipa inženirjev v bazi.

Nujni Primeri

Stalna radijska povezava med piloti, vodniki in kočo zagotavlja zanesljivo komunikacijo v nujnih primerih. V vsaki skupini sta vedno 2 radijski zvezi. Vodniki imajo s seboj v nahrbtniku reševalno opremo. Dodatno opremo prevažajo helikopterji, poleg tega je na našem smučarskem območju več postojank z reševalno opremo. Najbližja bolnišnica in še ena helikopterska baza sta oddaljeni okoli 30 do 40 minut letenja.

Touring Boots

Otherwise known as “AT” – Alpine Touring boots.

It has come to light recently that AT boots may not release properly in alpine bindings. AT boots typically have a rubberised sole and rocker in the boot that makes walking easier. It is this rubberised sole and the rocker that may impede the release of the binding in a fall.

Recent tests have shown that all makes and models of AT boots when function tested in alpine skiing bindings repeatedly fail function tests. Results have shown that there is a much higher risk of lower leg injury due to the impeded or slower release of the bindings.

At this time there is no alpine binding that is adequately compatible with an AT boot.

When choosing equipment to come heliskiing, Last Frontier Heliskiing recommends using only Alpine ski boots when using the skis provided by us. In addition, we recommend that Alpine Touring Pin bindings such as the Dynafit, G3 Ion, Marker Kingpin etc. are not used in a heliski environment. These bindings are suspected of being a contributing factor in recent lower leg injuries

Guests who still wish to use their own equipment will be required to sign an additional release of liability before skiing. Before your visit, please review the waiver [here].

Oprema za Goste

Vsaka skupina v helikopterju ima s seboj nahrbtnik z osnovno reševalno opremo: lopato, sondo, rezervni radio in manjši paket prve pomoči. Nahrbtnik si čez dan izmenjujejo člani skupine. Gost, ki ga nosi, vedno smuča oz. deska zadnji.

Lavinska žolna (Beacon)

Vsi gosti dobijo lavinsko žolno Mammut BarryVox in se jih seznani z njenim delovanjem. Delovanje s pritiskom na en gumb je pregledno in enostavno. Predhodno poznavanje delovanja lavinske žolne sicer ni potrebno, je pa dobrodošlo.

Zračne Blazine ABS

Vsi gostje dobijo sistem zračne blazine ABS in se jih seznani z njeno uporabo. Zračna blazina ABS je majhen nahrbtnik z dvema velikima vrečama. Ko potegnete vrvico, se vreči napolnita z zrakom in se aktivirata ob obeh straneh nahrbtnika. Sistem bistveno zmanjšuje možnost, da uporabnik ostane pokopan pod snegom, če ga zasuje plaz.

Skis & Snowboards

A good selection of skis and limited number of snowboards are provided at the lodge. You are welcome to bring your own.

Salomon Rocker2 122

Vaš globoko orodje prahu.Polna Twin Rocker profil in 122mm pasu zagotavlja maksimalno lebdenje z igrivo, surfy občutek, medtem ko je nizka camber pod noge daje rob oprijem in stabilnost, da bi dobili nazaj v dvigalu zabavo, ne freightening.

Salomon skis
Podatki o smučeh Lastnosti
Geometrija: 144/122/134 Edge Proste okončine
Rocker2 dolžine: 180,184,192 široki Edges
Rocker2 radij: 26M@192cm Carve Zone
Rocker2 core: Polna sredice lesa Precizen prenos moči na robnike

Salomon Rocker2 100

Twin Rocker oblika, polna sredice lesa in polna gradnjo sendvič, Rocker2 100 je enako doma v parku in cevi, saj je off piste v prahu. One-stop-nakupovanje za frirajderje iščejo energična smuči, ki zmore vse.

Salomon skis
Podatki o smučeh Lastnosti
Geometrija: 131/100/124 Polna Sandwich stranice
Rocker2 dolžine: 162,170,178,186 Pulse Pad
Rocker2 radij: 17.6M@186cm Hook Brezplačno Taper
Rocker2 core: Polna sredice lesa Dvignjena konica in rep

Salomon Rocker2

Dobra izbira smuči in omejeno število snežnih desk so na voljo na koči. Vabimo vas, da prinese svoje.

Salomon skis
Podatki o smučeh Lastnosti
Geometrija: 139/115/129 Satasta konica in rep
Rocker2 dolžine: 170,180,184,192 Dvignjena konica in rep
Rocker2 radij: 26 m pri 184cm Ojačani robniki
Rocker2 sredica: v celoti lesena Precizen prenos moči na robnike

K2 Apache Coomba

Smuči Coomba so koničaste, s progresivnim stranskimi lokom. So predvidljive in odpuščajo napake v pršiču in raznolikem snegu. Coomba ima uravnotežen vzorec upogibanja in je na sredini široka 102 mm, kar omogoča odlično lebdenje in enostavno vodenje.

k2 skis
Podatki o smučeh Lastnosti
Geometrija: 135/102/121 Progresivni stranski lok
Coomba dolžine: 167, 174, 181 Konica za pršič
Coomba radij: 22 m pri 174 Mod Tech
Coomba sredica: jelka Trojno prepletene

Armada JJ's

Smuči Armada JJ so zasnovane za smučanje v globokem pršiču. Konica in rep smuči imate obliko rocker, kar pomeni, da se kmalu začneta dvigati proti obema koncema. Oblika rocker smučki omogoča, da veliko lažje drsi skozi pršič, hkrati pa omogoča večjo raznolikost pri smučanju v različnih radijih.

Smučka Armada JJ ima tudi obraten stranski lok ob konici in repu, kar omogoča boljši začetek zavoja in manj možnosti, da smučko zagrabi ob konici ali repu.

armada jjs
Podatki o smučeh Lastnosti
Geometrija: 126-136-115-133-121 Impact Edge in 50/50 base
JJ dolžini: 175, 185 EST Freeride Rocker
JJ radij: 12 m pri 175, 14 m pri 185 CK Stringer
JJ sredica: hibridna, zelo lahka Laminate Matrix

Za ljubitelje lepega:

K2 Phat Luv – Phat Luv je kraljica pršičastih pobočij. S svojo trojno prepleteno sredico so smuči okretne in lahke, progresivni stranski lok pa zagotavlja raznolikost na trdem snegu, ki sledi neskončnemu spustu po pršiču.

K2 Phat Luvs
Podatki o smučeh Lastnosti
Geometrija: 135/102/121 Progresivni stranski lok
Phat Luv dolžine: 153, 160 Konica za pršič
Phat Luv radij: 18 m pri 160 Mod Tech
Phat Luv sredica: BioFlex Trojno prepletene

Snežne Deske

Omejeno število snežnih desk so na voljo v koči. Prosimo, da se obrnete na našo pisarno za podrobnosti.

Salomon Derby

Off dirkah Spawn ljubljenega Pow Snake, ta prah pes pobegnil in ustvaril svojo kača den. Poleg Pow Rocker, Popster in Aspen močno jedro, Derby kljubuje pravila gravitacije. Z globokimi dni navdih v japonskih prahu, Derby ima pretirano nos za maksimalno flotacijo ter 147 in 151 velikosti funkcijo raketna znanost v obliki sredi vsej z otrdelim repom za sposobnost, da snap vklopi dimetanonaftalen.

Salomon snowboard
Board Stats Lastnosti
Dimenzije: 295/260/289 Flat out rocker
Velikosti Derby: 163,166 All-mountain rob stožčastimi
Stranskim lokom radij: 10.8M@166cm Carve Zone
Tapered directional Aspen Strong

Salomon Assassin

Ena plošča za odločanje jih vse Wolle Nyvelt in Taka Nakai ne sprejema zapornikov z Assassin privezan na noge. Križanec med naše najbolj progresivno prahu in freestyle board konstrukcije, featuring ABC zeleno roll, EQ rad, Rock Out Camber in Popster Booster, v eni vozi karkoli paketu. Assassin je zgrajena z arzenalom tehnologijo za uničenje vsega, kar je v svoji poti.

Salomon snowboard
Board Stats Lastnosti
Assassin velikost: 160 široka True twin
Rock ven Camber
Royal kabel tirnice
Aspen SLCT

Salomon Man's

Eye of the tiger ni za šibko srce, so se Mans Board izdelani z ABC Green Roll gradnje, ki Ghost zeleno sredico, Cross Profil in ponarejen s kvadratno stranskim lokom za vklop dimetanonaftalen. To je tisto, Bode Merrill uporablja iti naravnost, pojdi hitro in gredo težko od vrha do koče za après-ski kozmosa.

Salomon snowboard
Board Stats Lastnosti
Dimenzije: 303/261/303 Directional twin
Velikosti Man's: 162,165 Prečni profil
Stranskim lokom radij: 9.3M@165cm Sintranih EG
Tapered directional Ghost green core

Prior Khyber

Khyber že dolgo teče vožnja izbire med lokalne skupnosti Whistler v teh globokih, obalnih dneh! Njegova drastična rep zožitvijo omogoča ta smerna oblika resnično excel v najgloblji pogojev; z 25mm z zožitvijo v repu, zadnji konec korita za lajšanje nazaj končni pritisk in opekline noge. V kombinaciji z veliko lopato, Khyber ustvarja dovolj likvidna in nudi res surf navdih vožnjo.

prior khyber snowboard
Board Stats Lastnosti
Dimenzije: 322/260/292 Hibridna oblika rocker
Velikosti Khyber: 156, 160, 165 Triglass gradnja
Stranskim lokom radij: 8.5M@165cm UHMW stranske stene
Trdega maple stranic Ogljikove stranic

Smučarski čevlji / čevlji za deskanje

Smučarski in deskarski čevlji v koči niso na voljo. Priporočamo vam, da jih vzamete na letalo kot ročno prtljago v primeru, če ostala prtljaga zamuja.

KONČNA OPOMBA:

Nekatere letalske družbe zahtevajo, da prevoz športne opreme najavite vnaprej. Preverite to pri svoji letalski družbi.

^ nazaj na vrh