HELISMUČARSKE KOČE

Izberite kočo Bell 2 ali Ripley Creek Inn

Dobrodošli v Meki helismučanja. Ne moremo vam jamčiti pršiča do pasu vsak dan, se pa to redno dogaja in ravno zato se gostje iz leta v leto vračajo k nam. Naše osebje v kočah in poklicni gorski vodniki so zaljubljeni v svoje delo – preživite z nami en teden in videli boste, zakaj.

Izbirate lahko med dvema helismučarskima lokacijama. Obe ponujata nepozabna helismučarska in helideskarska doživetja v eni najbolj divjih pokrajin Britanske Kolumbije. Tako koča Bell 2 kot Ripley Creek Inn se nahajata v Britanski Kolumbiji v Kanadi, na meji z Aljasko.

Last Frontier Heliskiing

  • Največje sklenjeno helismučarsko območje na svetu
  • Strmo in široko, odprte kotanje, nepozabno smučanje med drevesi – imamo vse
  • Snežni pogoji, ki jim ni para
  • SAMO majhne skupine – po čemer se razlikujemo od ostalih
  • Zagotovljeni višinski metri – da zanesljivo dobite največ za svoj denar
  • Najboljši vodniki – torej ste v odličnih rokah.

Potovanje je edinstveno zaradi razmeroma majhne kapacitete obeh namestitvenih središč. Ponosni smo, da dvigamo raven helikopterskega smučanja. Z ogromnimi smučarskimi prostranstvi, leti izkušenj in ekipo prekaljenih profesionalcev smo odločni, da boste domov odšli z izkušnjami, ki jih ne boste pozabili. Izberite program, odločite se za kočo, napolnite baterije in se nam oglasite!

Koča Bell 2

Koča Bell 2največ 36 gostov na teden

Leta 1996 smo imeli edinstveno priložnost, da se začnemo ukvarjati s helismučanjem v res izjemnem, nedotaknjenem in odmaknjenem delu na severu Britanske Kolumbije. Koča Bell 2 z okolico na nadmorski višini 600 metrov, kjer je bila nekoč pomembna oskrbovalna točka za popotnike na Aljasko in v Yukon, je danes preurejena v sodobno helismučarsko vas.

S satelitsko komunikacijo in vrhunsko okoljevarstveno opremo ponuja udobje prvovrstnih hotelov z rustikalnim pridihom kanadskem divjine.

Jedilnica, salon in gostinski lokal predstavljajo središče za izmenjavanje smučarskih in deskarskih zgodb. Gostje so nastanjeni v brunaricah, ki se nahajajo približno 100 metrov od glavne koče. Vsaka soba ima svojo kopalnico, kamin, dve veliki enojni postelji ali eno zakonsko z odejami, polnjenimi s puhom.

Če vremenske razmere niso primerne za letenje, si lahko nadenete krplje in raziskujete dolino reke Bell Irving. Z nekaj sreče boste morda uzrli losa, volka ali druge živali, ki se pozimi zadržujejo na tem območju.

Ripley Creek Inn

Ripley Creek Inn običajno največ 24 gostov na teden.

Drugo izhodišče agencije Last Frontier Heliskiing se nahaja v Ripley Creek Innu v Stewartu, starem rudarskem mestecu na meji z Aljasko. Teren je zanimiv in ponuja dolge proge na ledenikih in v kotanjah, pa tudi proge med drevesi, ki so med najspektakularnejšimi na svetu.

V osrednjem objektu so nastanjeni tako gostje kot osebje, medtem ko hrano strežejo na drugi strani ceste, v Bitter Creek Caféju. Vsaka soba ima svojo kopalnico, zakonsko posteljo, odeje, polnjene s puhom, WiFi, telefon in televizor. V Bitter Creek Caféju vlada starinsko vzdušje z bistrojskim jedilnikom. Zagotovljena je kakovostna in pestra hrana, za posebne navdušence pa odlične morske jedi.

Če vremenske razmere niso primerne za letenje, je v Stewartu na voljo veliko sprostitvenih dejavnosti. Lahko greste ribarit v zaliv Portland Canal, greste v muzej na učno uro iz zgodovine ali obiščete enega ali pa vse tri tamkajšnje lokale, kjer boste nemara srečali kakšnega domačina, ki si je v Stewartu uredil svoj dom.

Vzporedna Primerjava

Če primerjamo kočo Bell 2 in Ripley Creek Inn, je to malce podobno primerjavi med ferrarijem in lamborghinijem – oba sta izjemna, a ima vsak svoje odlike. Ne glede na izbiro boste povsod deležni enake tople dobrodošlice in izjemne kanadske gostoljubnosti in hrane. Da bi bila odločitev vseeno nekoliko lažja, smo pripravili vzporedno primerjavo, s pomočjo katere boste dobili boljši vpogled , v čem se ena razlikuje od druge.

Detail
Koča Bell 2
Ripley Creek
Size
Bell 2 je večji izmed obeh, s kapaciteto 36 gostov na teden.
Ripley Creek je manjša za največ 24 gostov na teden.
Lokacija
Nahaja se 360 kilometrov severozahodno od Smithersa v Britanski Kolumbiji. Koča se nahaja ob cesti Stewart-Cassiar Highway.
Nahaja se 310 kilometrov severozahodno od Terracea, BC. Mestece Stewart leži na koncu zaliva Portland Canal, nasproti Hyderja na Aljaski.
Značaj

S satelitsko komunikacijo in vrhunsko okoljevarstveno opremo ponuja udobje prvovrstnih hotelov z rustikalnim pridihom kanadskem divjine.

Jedilnica, salon in gostinski lokal predstavljajo središče za izmenjavanje smučarskih in deskarskih zgodb. Gostje so nastanjeni v brunaricah, približno 100 metrov od glavne koče. Vsaka soba ima svojo kopalnico, kamin, dve veliki enojni postelji ali eno zakonsko z odejami, polnjenimi s puhom.

V osrednjem objektu so nastanjeni tako gostje kot osebje, medtem ko hrano strežejo na drugi strani ceste, v Bitter Creek Caféju.

Vsaka soba ima svojo kopalnico, zakonsko posteljo, odeje, polnjene s puhom, telefon in televizor.

V Bitter Creek Caféju vlada starinsko vzdušje z bistrojskim jedilnikom. Zagotovljena je kakovostna in pestra hrana, za posebne navdušence pa odlične morske jedi.

Terrain
Based inn the Skeena Mountain range and almost impossible to summarise - it has everything you could possibly want from a heliskiing trip. In comparison Bell 2 gives you slightly more options.
Focusing exclusively on the southern part of our tenure, the terrain is very exciting and specialises in long runs on glaciers and in open bowls as well as some of the most spectacular tree runs anywhere.
Non-Skiing
If weather conditions are unfavourable for flying, you can strap on a pair of snowshoes and explore the Bell Irving River Valley. With a little luck, you may spot a moose, wolf or other animals that frequent this area during the winter season.
If the conditions are unfavourable for flying, there are many things to do in nearby Stewart. Go fishing on the Portland Canal, visit historic museums or check-out any of the three local watering holes and meet some of the locals.
Summary
Being the bigger of the two means more of our guests stay at Bell 2. In terms of accommodation the private cabins of Bell 2 are more luxurious and the lodge is more remote - which gives it a true feeling of being lost in the remote Canadian wilderness.
What Ripley Creek loses in the 5 star details compared to Bell 2 it makes up for with it's character. And, if you are unlucky enough to have down days there are also more things to do so possibly better suited to those bringing non-skiing partners.

Ne zagrejte se preveč za en ali drug kraj, saj je končna izbira namestitve med helismučanjem včasih odvisna od tega, kje je prostor.