POGOSTA VPRAŠANJA

Upamo, da smo odgovorili na vsa. Če nismo, nam pošljite vprašanje.

V: Kje se nahaja Last Frontier Heliskiing?

Smučišča agencije Last Frontier Heliskiing se nahajajo 3,5 ure vožnje severozahodno od Smithersa v Britanski Kolumbiji.

Koča Bell 2 se nahaja 360 kilometrov severozahodno od Smithersa v Britanski Kolumbiji. Naše domovanje v zimski sezoni je manjša koča Bell 2, ki se nahaja ob cesti Stewart – Cassiar Highway.

Ripley Creek Inn se nahaja 310 km severozahodno od Terracea v Britanski Kolumbiji. Mestece Stewart leži na koncu zaliva Portland Canal, nasproti Hyderja na Aljaski. To je naša druga helismučarska lokacija na 9500 kvadratnih kilometrih površine. Oglejte si našo lokacijo

V: Ali ponujate skupinske popuste?

Pre Group ponúka, obráťte sa na našej centrály!

V: Ali nudite kakšne spodbude, če v Last Frontier Heliskiing pripeljem novega gosta?

Da. Če svoje prijatelje seznanite s smučanjem in deskanjem z agencijo Last Frontier, lahko dobite popust pri vašem naslednjem obisku. Za vsakega novega smučarja/deskarja, ki se odloči za enega od naših paketov, dobite bon v vrednosti 500 kanadskih dolarjev. Ta znesek lahko v naslednjih treh sezonah koristite pri končnem plačilu kateregakoli paketa ali storitve, ki jo izvaja Last Frontier.

^ nazaj na vrh

V: Kako izbirate skupine?

Skupine so izbrali po teži, in sposobnost / smučanje slog preference. Vedno se trudimo, da skupine, ki so na počitnicah skupaj, smučanje ali vozimo skupaj, vendar ni nobenega jamstva za to, razen če ste rezervirali na zasebno turnejo.

^ nazaj na vrh

V: Ali so notranji leti vključeni v ceno?

Ne. Če smučate z nami v okolici koče Bell 2 ali Ripley Creek Inna, povratni notranji leti niso vključeni v ceno paketa. Lahko vam sicer uredimo zračne transferje, vendar je običajno ugodneje, če te lete kupite skupaj s povratno letalsko vozovnico do Vancouvra.

V: Ali je najem smuči vključen v paket agencije Last Frontier Heliskiing?

Da, ravno tako palice. Dobite tudi lavinsko žolno in zračno blazino ABS. Smuči vam bo nastavilo in servisiralo naše tehnično osebje. Če želite, lahko prinesete svoje smuči. Za podrobnosti si oglejte našo podstran Varnost in Oprema.

^ nazaj na vrh

V: Ali imate mešane skupine smučarjev in deskarjev?

Da, skupine so mešane. Če pride do težav znotraj skupine, vodnik opravi potrebne spremembe, vendar na splošno ugotavljamo, da se ljudje med seboj razumejo in uživajo v vožnji, ne glede na to, ali so na eni ali dveh deskah. Pogosto najprej štartajo smučarji, kar deskarjem omogoča, da se razkropijo in vozijo hitreje.

V: Ali lahko prinesem svojo snežno desko?

Da, pravzaprav je celo bolje, če jo prinesete. V obeh kočah sicer imajo omejeno izbiro snežnih desk. Poskrbite, da boste imeli s seboj rezervne dele ali kose opreme za svojo desko, ki vam bodo prišli prav v primeru poškodb. V obeh kočah imajo omejeno izbiro snežnih desk. Za vse podrobnosti si oglejte našo podstran Varnost in Oprema.

V: Ali lahko pridejo tudi tisti, ki ne smučajo?

Da. Če jim je všeč lagodje v odmaknjenem gorskem okolju, bodo prav tako lahko uživali. Nastanitev nesmučarjev je odvisna od razpoložljivosti kapacitet na obeh lokacijah. Če vas zanimajo cene za nesmučarje, nam pišite.

^nazaj na vrh

V: Ali sem v kočah dosegljiv?

Da, če z nami smučate oziroma deskate, so osebni telefonski klici v koči Bell 2 in Ripley Creeku možni. Vsaka soba na obeh lokacijah ima svoj telefon. Poleg tega je na voljo tudi faks.

Koči Bell 2: Tel: +1 250-275-4770 Fax: +1 250-275-4912

Ripley Creek Inn: Tel: +1 250-636-2610 Fax: +1 250-636-2622

V: Kdaj so pogoji najboljši?

To je vprašanje za milijon dolarjev. Vreme je vsako leto malce drugačno in sanjske pogoje za smučanje/deskanje si lahko želite, ne moremo pa vam jih jamčiti. Od začetka našega delovanja leta 1996 smo imeli že vse vrste pogojev, a eden izmed glavnih razlogov, da se gostje leto za letom vračajo, je debela in zanesljiva snežna odeja, ki smo je deležni v gorovju Skeena Mountains.

December, januar in začetek februarja so običajno nekoliko hladnejši, dnevi pa krajši kot v nadaljevanju sezone. Če še niste helismučali v zgodnji sezoni, morate to obvezno poskusiti. Ker so temperature v tem delu leta nižje, so v primeru slabšega vremena pogoji na nižjih nadmorskih višinah odlični za smučanje med drevesi.

Podatki kažejo, da je helismučanje najbolj priljubljeno od sredine februarja do sredine marca. Običajno ga je treba rezervirati okoli 12 mesecev vnaprej, da si zagotovite mesto. Dnevi postanejo daljši, vreme se običajno stabilizira, a z zahoda še vedno prihajajo redne snežne nevihte.

Konec marca in april ponujata smučarske in posebej deskarske pogoje, ki jih mnogi še vedno podcenjujejo. Pustite svoje palice za golf v garderobi, vzemite smuči ali desko ter uživajte v dolgih dnevih in velikem številu višinskih metrov, ob tem pa boste še vedno smučali po pršiču. Aprila se pogoji iz dneva v dan veliko hitreje spreminjajo.

^ nazaj na vrh

V: Koliko višinskih metrov presmučate/predeskate?

Zaračunamo vam samo višinske metre, za katere se vkrcate. Vsak teden lahko pričakujete tole:

Višinski Metri

Paket Dolžina Average Zagotovljeno Če Imate srečo!
4-Dnevni 22,860 17,500 30,500
5-Dnevni 28,956 22,000 39,634
7-Dnevni 42,672 30,500 54,864
9-Dnevni 54,864 39,200 70,104
10-Dnevni 60,960 43,600 76,200

Količina smučanja je odvisna od več dejavnikov:

  • znanja in želje po smučanju
  • vremenskih in snežnih pogojev
  • razpoložljive dnevne svetlobe

^ nazaj na vrh

V: Kako dober moram biti?

Helismučanje in deskanje ni za začetnike – in to mislimo resno!

Čeprav si želimo, da bi helismučali lahko vsi, hkrati hočemo vsem našim gostom zagotoviti, da bi prav tako uživali v doživetju. Pogoji in tereni se med seboj lahko močno razlikujejo, od širokih odprtih kotanj in ledenikov zmernih naklonov do strmih in ozkih prog med drevjem. Snežni pogoji se lahko spreminjajo od globokega pršiča do spihane zbite skorje. Naši vodniki z mednarodnimi licencami naredijo vse, da najdejo najboljše pogoje, vendar lahko kadarkoli v sezoni pričakujemo kakršnekoli pogoje. Mati narava je odločila, da »zagotovljenega dobrega tedna« ni.

Gostje zato morajo obvladati in imeti izkušnje z različnimi pogoji, ne glede na to, ali so na eni deski ali na dveh...

  • Imeti morate dovolj smučarskih oziroma deskarskih izkušenj na običajnih smučiščih.
  • Izbirate lahko v glavnem med modrimi (rdečimi po evropski lestvici) in črnimi progami, ki jih morate zanesljivo presmučati v praktično vsakršnih pogojih (slaba svetloba s plastjo pršiča na zmrznjeni podlagi, če damo ekstremen primer!).
  • Vaše smučarsko/deskarsko znanje je vsako leto boljše in sposobni ste večdnevnih izletov.
  • Morda nimate sloga profesionalcev, imate pa samozavest, da držite korak s prijatelji in se zavedate, »kdaj vam gre dobro.
  • Smučarji morajo biti sposobni zanesljivih paralelnih zavojev in če je potrebno, morate znati bočno drseti, pospešiti vstran, prečiti teren in na hitro sunkovito zaviti. Deskarji morajo obvladati prenašanje teže in vožnjo po robnikih.
  • Morda nimate obilice izkušenj s pršičem, obvladate pa pogoje v divjini.

Če obstaja dvom v tvoji glavi, vedno smo tukaj, da vam pomaga, da bi razpravljali vaše sposobnosti, da se prepričajte Izlet je primeren za vas. Če ste knjigo potovanje in ne izpolnjujejo navedenih meril, boste morda morali ostati v koči. V takem primeru ne bo nadomestila. Torej, če obstaja dvom v tvoji glavi sploh, se obrnite na nas pred rezervacijo.

^ nazaj na vrh

V: Nikoli še nisem uporabljal lavinske žolne – je to težko?

Vsi gostje agencije Last Frontier bodo seznanjeni z uporabo lavinske žolne Mammut BarryVox. To je sodobna naprava z dvofrekvenčno sondo za reševanje izpod plazov. Delovanje s pritiskom na en gumb je pregledno in enostavno, tudi za neizkušene.

V: Ali lahko prinesem svojo zračno blazino ABS?

Vsi gostje dobijo sistem zračne blazine ABS in so seznanjeni z njeno uporabo. Lahko sicer prinesete svojo, vendar mora vaš vodnik poznati njeno delovanje. Zračna blazina ABS je majhen nahrbtnik z dvema velikima vrečama. Ko potegnete vrvico, se vreči napolnita z zrakom in se aktivirata ob obeh straneh nahrbtnika. Sistem bistveno zmanjšuje možnost, da uporabnik ostane pokopan pod snegom, če ga zasuje plaz.

V: Kaj pa obiskovalci s posebnimi prehrambenimi zahtevami?

Prosimo, če nas o svojih posebnih prehrambenih potrebah obvestite pred prihodom. Če stvari ne poznamo vnaprej, se ne moremo ustrezno pripraviti. Prosimo, da nas kontaktirate.

V: Ali obstaja povezava z internetom?

Ja. Obstaja majhna hitrosti povezave. Kljub našim najboljšim prizadevanjem za prepričali vlagatelje, da bodo uživali dopust bolj brez povezave z mrežo, nekateri gostje sploh potrebujemo to storitev. Na voljo je brezžični dostop tako na Bell2 Lodge in Ripley Creek. Vendar o stroških v Bell 2 Lodge, ker je satelitski sistem..

^ nazaj na vrh